Skip to main content

Om designet

Elementer fra naturen, såsom søpindsvinet eller dråben som bryder vandoverfladen, har været inspiration til disse designs. Skoven har sat sine spor i designet i form af den ro som kommer til udtryk i formerne og linjerne. Alle disse overvejelser gør, at vores produkter passer ind i naturen, når det en dag kommer til at skulle stå på kirkegården.

Alle vores produkter er forsynet med en messingplade, hvor initialer, datoer og en kort besked kan blive indgraveret. Pladerne gør, at produktet står urørt og at pladerne efterfølgende kan bruges derhjemme som en påmindelse om den afdøde og gravstenen kan genanvendes.

I vores arbejde med designet af disse sten har et vigtigt område for os været at tilgodese arbejderne omkring stenene, da traditionelle gravsten af granit er tunge og uhåndterbare. Vi har derfor sørget for, at vores produkter er lette og håndterbare for kirkegårdspersonalet.

Messingpladen fungerer som et spyd der forankres i jorden og holder stenen fast på gravstedet. Fordi en gravsten er en meget personlig og individuel sag, er det også muligt at tilpasse produktet i flere forskellige farver, så de efterladte kan vælge den rigtige sten til den afdøde.

Felix Hoffmann

Industrial/Product Designer

Et ord fra vores designer:

Felix Hoffmann

“Formålet med TimeStone har været at skabe en gravsten, som også vil hjælpe arbejdsmiljøet for de mennesker, der arbejder på kirkegården, ved at være lettere end granit.

Timestone produkterne er derfor ikke traditionelle gravsten – men noget helt nyt. Produkterne tager sine organiske former og linjer fra naturen på en simpel og naturlig måde. Med vores produkter er du med til at efterlade et smukkere sidste aftryk på jorden.”

Timothy Jacob Jensen

Professor & Designer

About Designers Trust by:

Timothy Jacob Jensen

Timothy Jacob Jensen joined Bang & Olufsen’s team of chief designers at the age of 17. At 24, his first design was included in the design collection of The Museum of Modern Art in New York. At 28, he took over the responsibility of Jacob Jensen Design from his father. He became chief designer for Gaggenau when he was 30. At 48, he became professor at Fudan University in Shanghai and at 55, he was named Designer of Year in China.

Today, he is working out of Timothy Jacob Jensen Studios with a team of creative associates from all over the world. In 2021 together with a group of colleagues and investors he has launched Designers Trust, a digital platform which aims to connect designers all over the world with the brands that need their services for the benefit of both.

Sea urchin

Et design stærkt inspireret af naturen og dets organiske og rolige linjer. Som noget særligt for vores produkter er de udsmykket med en messingplade hvor navn, datoer etc. kan blive indgraveret uden at det skal gøres i stenen.

Impact

Produktets bølgede linjer er stærkt inspireret af den fysiske påvirkning en dråbe har, når den bryder vandoverfladen. Ringene kan symbolisere de mange indvirkninger man har haft gennem livet – heraf kommer navnet “Impact”.