Derfor skal du vælge Timestone

Mand går på kirkegård

Smuk, anderledes og alligevel klassisk

Vores mindesten er inspireret af elementer fra naturen. Fx søpindsvinet,  dråben som bryder vandoverfladen og skovens ro. Inspirationen kan du se i mindestenenes former og linjer og bidrager til et roligt og stemningsfyldt gravsted eller mindested.
Du kan vælge mellem flere designs, – og farver med mat eller blank overflade.
Mindestenen er lavet på samme måde som tegltag og er derfor stærk og kan tåle al slags vejr.
Du kan læse meget mere om designet og designernes tanker under “designet”.

Holdbar som et godt tegltag

Mindesten fra Timestone er lavet af hårdtbrændt ler og er fremstillet efter samme principper som et godt tegltag. De fleste tegltag holder mere end 30 år og kan modstå al slags vejr, endda masser af vand og hårdt frostvejr. Derfor er vi sikre på mindestenens holdbarhed og giver 10 års garanti uden at blinke.
Klik her for at læse mere om holdbarheden på vores produkter.

Mindestenen – som en del af bisættelsen eller begravelsen

Mange vælger at lade mindestenen være med ved den kirkelige handling. Vi tilbyder nemlig hurtig levering (4 dage) hvilket giver mulighed for at have mindestenen med i kirken under begravelsen eller bisættelsen. Her kan mindestenen indgå som en del af udsmykningen sammen med blomster, som tilsammen danner en smuk helhed. Hvis I ønsker det, kan I selv medbringe mindestenen når I samles i kirken, da vores tungeste mindesten blot vejer 12 kg. Eller I kan få stenen sendt til en valgfri adresse. Efter den kirkelige handling, er det også muligt at bære mindestenen op til gravstedet sammen med blomsterne. Hermed får familiemedlemmer, venner og andre pårørende mulighed for at afslutte ceremonien på smukkeste vis ved gravstedet.

Gravsten i kirke

Online eller fysisk butik

Når man lige har mistet, er der mange som ikke har lyst til at møde op i fysiske butikker. Vi har sørget for, at du kan sidde derhjemme og i dit eget tempo beslutte, hvilken mindesten der er den rigtige for dig og jer.
NB. Har du lyst til at se og mærke vores mindesten, vil vi opfordre dig til at kontakte en af vores mange forhandlere.

Hvad skal der stå på mindestenen?

Som traditionelle sten indeholder vores mindesten oplysninger om navn, fødselsdato og dødsdato. Du kan vælge at få navnet skrevet med trykte bogstaver, men det er også muligt at få de trykte bogstaver udskiftet med afdødes signatur (underskrift) som erstatning for navnet.
Herudover kan du vælge at tilføje en kort tekst eller et eftermæle. Hvad der skal stå, er en meget personlig beslutning og afhænger af hvem du har mistet, og afdødes interesser og forhold til dem, der efterlades. Samtidig vil du sikkert også tænke på afdødes egne ønsker og hvad familie og nærmeste pårørende ville anse for passende og meningsfuldt.
Vi ved at man ofte har lyst til at skrive og fortælle en masse gennem eftermælet. Men vi anbefaler alligevel at teksten er kort og enkel. På vores mindeplader er der cirka plads til et eftermæle med 2 x 23 tegn.

Som en sidste ting kan du vælge at få fremhævet det indgraverede med sort, så det står tydeligere frem på messingpladen.

Når du bestiller mindesten her på siden, kan du i ro og mag prøve dig frem, indtil du lander på det du bedst kan lide. Bestillingen går først igennem, når du har indtastet dine betalingsoplysninger og trykker Godkend ordre. Det er altid en god ide, at få andre til at læse inskriptionen igennem, inden du trykker Godkend ordre.
Vi har skrevet lidt om hvad en efterskrift kan være og, hvordan man skriver en passende tekst.

Et bæredygtigt valg

Timestone har et stort ønske om at tilbyde miljøvenlige mindesten. Lige nu er det vigtigt for vores planet at vi får nedsat co2 aftrykket og derfor har vi i første omgang koncentreret os om transport, vægt, fremstillingsmetode og genanvendelse. Vores lette mindesten udkonkurrerer den tunge granit, som ofte kommer langvejs fra. Granit er ikke i sig selv et miljøbelastende materiale – problemet er forarbejdningen og transporten af de tunge sten. Langt det meste importeres fra Indien, Kina og det nordlige Sverige. Ler findes derimod i jorden i alle lande. Den kortere og lettere transport sænker ikke alene co2 aftrykket men letter også arbejdet for de mennesker som fremstiller og transporterer mindestenene .
Hertil kommer at vores mindesten er skabt til genanvendelse. Messingpladen kan let udskiftes og genanvendes. Fx kan samme sten få tilføjet et navn – eller mindestenen sendes til et teglværk og bliver brugt i deres produktion. Men vi stopper ikke her. Vi vil udvikle vores koncept, være på jagt efter bedre produktionsmetoder og materialer og følge med tiden, så vi i fremtiden kan levere endnu bedre og endnu mere bæredygtige mindesten.

Hvis du har nogen spørgsmål så tøv ikke med at kontakte os.